Muraturi cu struguri

Postat de Retetegg in Muraturi
3 Noi 2013 | 4732 vizualizari
Muraturi cu struguri

In fiecare an pun muraturi. Imi plac foarte mult si nu vreau sa-mi lipseasca in perioada iernii. Le pun de fiecare data cat mai asortate si incerc sa le combin astfel incat sa impac toate gusturile. Anul acesta am avut multi struguri adusi de la tara si dupa ce am papat pe saturate, am decis sa-i incerc si murati. Fiindca sunt struguri dulci si aromati au iesit extrem de buni murati, alaturi de celelalte legume.

Ingrediente

  • 10-12 gogonele,
  • 3-4 struguri,
  • 1 ardei,
  • 3-4 castraveti,
  • 1 conopida (1.2 kg),
  • 1 varza (1.4 kg),
  • 7-8 morcovi,
  • 1 sfecla rosie,
  • frunze de telina,
  • crengute de marar uscat,
  • 1 lingura de sare grunjoasa pt fiecare litru de apa,
  • boabe de piper, de coriandru, de anason.

Mod de preparare

Pentru ca aveam borcanul prea mic (5 l) si nu am vrut sa ramana legume, am mai cumparat inca unul de 4,2 l. Daca aveti un borcan de 10 l cantitatea de legume intra la fix :)  

Am spalat bine toate legumele. Sfecla si morcovii le-am frecat cu un burete curat (folosit doar pt legume nu pt vase :D) si nu le-am mai decojit asa cum procedam inainte. Sfecla am feliat-o in bucati mai mici.  

Conopida am taiat-o in buchetele, varza felii mai maricele. Strugurii i-am spalat bine si i-am lasat ciorchini intregi.  

In borcane am asezat frunze de telina jos, apoi am inceput sa pun legumele si strugurii cu grija sa nu-i presam prea tare. Printre legume am pus iar frunze de telina, boabe de piper, anason, coriandru.  

In borcanul mare am pus ardeiul si castravetii, in cel mic nu am mai pus.  

Deasupra legumelor am pus crengute de marar uscat.  

Intr-o cratita am pus apa, masurata fie cu sticla fie cu cana gradata. La inceput am pus 5 l, iar la fiecare litru o lingura generoasa de sare grunjoasa. Am amestecat bine pana ce sarea s-a topit, apoi am pus amestecul in borcane peste legume.  

Daca in primul a fost de ajuns, pentru al doilea borcan am mai pregatit 1.5 l de apa cu sare.  

Am pus borcanele intr-un loc racoros. Pe cel mare l-am acoperit cu o farfuriuta, celui mic i-am pus capacul.  

Am vrut ca cel mare sa fie gata mai repede, de aceea l-am "grabit" :)  

In primele zile apa mai scade asa ca vom mai completa pe parcurs. Daca aveti un pai din plastic mai suflati din cand in cand in apa din borcane, eu anul asta n-am avut paie :)  

Dupa 3-4 zile muraturile incep sa devina roz, apoi rosii de la sfecla. In 2 saptamani ale mele au fost gata de "atac".  

Strugurii sunt excelenti murati, merita sa testati, nu o sa va para rau :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muraturi

Postat de Ina

Muraturi

Spalam bine legumele si curatam morcovul si hreanul. Pentru pregatirea saramurii vom avea in vedere cantitatea de legume pe care dorim s-o conservam. Punem la fiert apa  si adaugam sarea (...

Citeste continuarea

Muraturi combinate

Postat de Sim0naWorld

Muraturi combinate

Legumele le-am curatat, apoi le-am taiat varza fideluta, morcovii rondele, iar conopida am rupt-o buchetele. Am pus legumele in straturi in borcane, apoi am pregatit pikant fix-ul din apa, otet si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 20:47
la 03.11.2013, 20:47
ce culoare
la 03.11.2013, 20:48
Daa, culoarea imi place mie cel mai mult
la 03.11.2013, 20:48
ppfffaaai...eu sunt innebunita dupa bunaciuni din astea
la 03.11.2013, 20:52
si eu, Laura

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking