Ingrediente
- 2 kg vinete
- 1 kg carne tocata
- 1/2 ceasca ulei de masline (225ml sau 16 linguri)
- 2 cepe mari
- 5 rosii coapte
- 1/2 ceasca vin alb (225 ml)
- sare
- piper
- cascaval ras
- ulei pentru prajit
- sos bechamel (click pentru reteta)
Mod de preparare
Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare.
Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu vinul alb sec. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate marunt, sarea, piperul si se lasa la fiert la foc mic pina se absoarbe zeama.
Separat se pune uleiul in tigaie si se prajesc vinetele.
Se pune un strat de vinete prajite in tava si se presara cascaval ras.
Se adauga apoi un strat de carne tocata pregatita ca mai sus si pe deasupra se pune alt strat de vinete, peste care se presara din nou cascaval ras.
La sfirsit, pe deasupra se toarna un strat gros de sos bechamel, astfel incit sa fie acoperita toata suprafata. Se presara din nou cascaval ras pentru a se forma o crusta bine coapta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|