Cartofii i-am fiert in coaja, asa ca i-am spalat foarte bine inainte.
Am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am pus intr-o tigaie la inabusit, impreuna cu cele doua linguri de ulei.
Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat si carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat sa se patrunda bine carnea.
Am tocat intre timp si verdeata si am adaugat-o peste carnea din tigaie, amestecand.
Sucul de rosii l-am turnat peste carne si tot acum am condimentat carnea. Am lasat sa fiarba la foc moale, pana a scazut putin sosul. Am oprit focul.
intre timp am curatat si cartofii de coaja si i-am mixat ca pentru piure, adaugand lapte, unt si sare. Am adaugat cate putin lapte, pentru ca piureul sa fie ceva mai inchegat.
Am aranjat musacaua in forme cu peretii detasabili. Am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si una mica, de doar 10 cm.
Am asezat un strat de piure, apoi unul de carne cu sos si inca un strat uniform de piure.
Pe deasupra am ras parmezan, cat sa formeze o crusta rumena la final. In forma mica am presarat mai putin parmezan, cat sa fie pe placul baiatului meu.
Am pus formele in cuptorul incalzit si am lasat musacaua cam 45 minute sa se faca. Bineinteles, forma mica am scos-o mai devreme din cuptor.