Ingrediente
Ingrediente Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata, cu piure
- 7-8 cartofi medii
- 400 g carne tocata
- 1 ardei
- 1 ceapa
- 1/2 morcov
- 2 linguri bulion
- 1 cana lapte
- 1 lingura unt
- 1ou
- ulei
- sare, piper, busuioc, oregano
- 50 g cascaval ras
- patrunjel verde
Mod de preparare
Preparare Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata, cu piure
Ceapa, ardeiul si morcovul maruntite cu robotul de bucatarie se calesc intr-o cratita in ulei. Se adauga carnea tocata si 1 ceasca de apa, se amesteca si se acopera cu un capac. Dupa ce s-a evaporat apa se adauga bulionul, se condimenteaza, dupa gust, apoi de inlatura de pe foc, moment in care se adauga patrunjelul tocat. Cand carnea s-a racit se incorporeaza oul batut.
Cartofii se fierb in apa cu sare, se scurg si se paseaza, se adauga untul si laptele, rezultand un piure moale.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt ori ulei se aseaza jumatate din piure, apoi se varsa compozitia cu carne, dupa care cealalta parte de piure. Se rade cascavalul si se intr-oduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste putin deasupra.
N-as sti sa zic cum e mai buna musacaua, cu piure sau cu cartofi fierti?
Musaca de vinete si dovlecei fac deseori si e tare laudata!
Am incercat de curand si Musaca din varza creata si a iesit un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata, cu piure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|