Musaca cu afumaturi si branza de capra cu verdeturi

Postat de gaby_d in Mancaruri cu carne
14 Iun 2013 | 4126 vizualizari
Musaca cu afumaturi si branza de capra cu verdeturi

O combinatie DELICIOASA! la care-mi pare tare rau ca n-am poze intermediare, dar nu am mai avut timp si de alea. Fiind o reteta simpla banuiesc ca si fara poze din timpul prepararii veti pregati o musaca consistenta care servita cu iaurt, salata sau muraturi va constitui un pranz satios. Aveam o bucata de rasol afumat fiert care nu ajungea pentru pranz si m-am gandit s-o includ intr-un preparat. Acum..nu-i bai daca n-aveti rasol ci o bucata de muschi, costita, sau bacon, ideea e ca musacaua sa capete gust de afumatura.

Ingrediente

  • 2 bucati carnat casa afumat – aprox 350-400 gr
  • 200 gr rasol porc afumat, fiert
  • o ceapa
  • 2 catei usuroi
  • 50 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • ulei – aprox 40 ml
  • o lingura pasta tomate

Pentru piure

  • 1kg cartofi
  • 80 gr unt
  • lapte fierbinte
  • sare
  • piper

Pentru sos

  • 400 ml lapte
  • o lingura si 1/2 faina
  • 40 gr unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 100 gr branza de capra cu verdeturi Delaco
  • 2 linguri smantana grasa
  • un ou

Mod de preparare

Incepeti prepararea punand cartofii, curatati si spalati, la fiert.

Intre timp curatati ceapa, o spalati si-o taiati juliene. O puneti la calit in uleiul incins, o lasati 2 minute apoi adaugati carnatul afumat taiat felii si rasolul taiat cubulete. Caliti 5 minute amestecand cand si cand pana ce toate sunt inmuiate si usor rumenite. Turnati vinul si pasta de tomate, omogenizati si lasati la foc mic cateva minute. Adaugati usturoiul pisat, putina sare si piper si opriti focul. Sosul trebuie sa fie destul de grosut, dar datorita pastei de tomate va capata consistenta necesara.

Intr-un vas cu fund dublu topiti untul, adaugati faina si caliti 2 minute. Luati de pe foc si adaugati treptat laptele rece. Amestecati cu un tel sa nu faca cocoloase. Puneti inapoi pe foc vasul si amestecati pana se ingroasa sosul.Potriviti gustul de sare, piper si nucsoara. Consistenta sosului trebuie sa fie asemanatoare cu a unei smantani groase. Adaugati branza, smantana si omogenizati amestecand usor.

Cartofii fierti ii scurgeti de apa si-i pisati ca pentru piure, adaugati untul si amestecati energic, circular, pentru a abtine un piure pufos, adaugand treptat lapte fierbinte pana ce obtineti consistenta dorita. Nu aveti nevoie de un piure moale, il puteti lasa cu o consistenta mai legata.

Pregatiti un vas termorezistent , il ungeti cu unt si intindeti un strat de piure (jumatate din cantitatea preparata. Puneti deasupra, uniform, stratul de carne apoi jumatate din sosul cu branza. Intindeti restul de piure iar deasupra puneti sosul ramas in care ati amestecat acum si oul usor batut si ati omogenizat. Nivelati usor si dati vasul in cuptorul incins pana ce preparatul incepe sa capete o crusta frumoasa la suprafata si bucataria se umple de miresme ce striga – La masa!

Nota .Stratul de cartofi este grozav de bun si daca este preparat din cartofi fierti in coaja, feliati si condimentati cu sare, piper si pudra de usturoi apoi procedat ca-n reteta de fata, insa eu pregatesc musacaua cu piure pentru ca asa le place piticilor mei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu afumaturi si branza de capra cu verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rogan Josh – miel in stil indian

Postat de Ina

Rogan Josh – miel in stil indian

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite. Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină. Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am...

Citeste continuarea

Tajine de ied

Postat de simona72

Tajine de ied

In primul rand carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de hartie si se taie bucatele. Se pune la incins o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline si prajim carnea pe toate partile. Scoatem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 22:58
se duce naibi dieta cu asa bunatate
la 14.06.2013, 23:09
la 14.06.2013, 23:18
si eu tot o musak am facut azi mmmm
la 14.06.2013, 23:21
super!
la 14.06.2013, 23:30
buna buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking