Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Postat de Dya in Pui
21 Aug 2014 | 13630 vizualizari
Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Cum ziceam, incerc sa descopar vinetele si combinatiile in care le-as putea folosi si care mi-ar fi pe plac. Aceasta este una dintre ele!

Ingrediente

  • 2 vinete subtiri
  • 700 gr carne tocata de pui
  • 150-200 gr cascaval Delaco
  • 5-6 buc de ceapa uscata
  • un ardei gras rosu (mare)
  • 100 ml suc de rosii
  • 10-15 rosii mici mici (de curte)
  • 2-3 linguri cu ulei
  • sare si oregano dupa gust
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat

Mod de preparare

Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida.

Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea completa.

Condimentam cu sare si oregano, coloram cu suc de rosii si fierbem totul pana ce sosul format scade suficient. Adaugam apoi cateva frunzulite tocate de busuioc proaspat.

Intre timp, feliem vinetele, le saram putin si le coacem pe ambele parti  (pe tava de aragaz sau pe grill).

Ungem un vas de yena cu putin ulei, asezam o parte din feliile de vinete, iar peste acestea presaram cascavalul ras.

Adaugam carnea de pui, presaram inca putin cascaval si asezam restul feliilor de vinete impreuna cu rosiile (peste care vom adauga cascavalul ramas).

Dam vasul la cuptor atat cat este necesar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu vinete coapte si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pulpe de pui cu cartofi si fasole verde - la cuptor

Postat de mihaelar63

Pulpe de pui cu cartofi si fasole verde - la cuptor

Se fierbe fasolea verde[dupa ce a fost decongelata la temperatura camerei ] . Se scurge apa de pe fasole si se clateste cu apa rece pentru a-si pastra culoarea de verde frumos ....

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu ciuperci

Postat de katty

Pulpe de pui cu ciuperci

Curatam bine pulpele, eventual le parporim putin, daca mai au pene, le spalam bine, le scurgem si le dam cu sare si piper. Incintgem uleiul intr-o tigaie si le punem la prajit pe rand, pe toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2014, 00:49
O bunatate
la 22.08.2014, 06:15
la 22.08.2014, 07:30
ce bine arata! Numai bunatati prepari, fata vrednica!
la 22.08.2014, 09:03
la 22.08.2014, 09:26
Va multumesc si va imbratisez cu drag

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking