Ingrediente
- 1kg cartofi
- 200g smantana
- 4 oua
pentru sos ragu:
- 2 linguri de ulei
- 2 cepe
- 1 morcov mai mic
- 4 linguri pasta de rosii sau 1/4 l suc de rosii
- 500g carne macinata porc, vita sau amestec
- sare, piper, busuioc, patrunjel verde, 2 foi de dafin
pentru uns vasul:
- putin unt si 2-3 linguri pesmet
Mod de preparare
Cartofii pentru musaca se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase.
Ceapa se taie marunt, morcovul se rade, ardeiul se taie cubulete.
Se caleste ceapa in ulei incins pana devine sticloasa, apoi se adauga carnea, se amesteca bine si se tine pe foc pana isi schimba culoarea. Se pune morcovul si ardeiul, se potriveste de sare si piper, se pune si busuiocul, foile de dafin, patrunjelul tocat. Se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit adaugand apa la nevoie, dar nu foarte multa, compozitia trebuie sa scada spre final.
Cand carnea este fiarta se opreste focul si se lasa la racit, apoi se amesteca cu 2 linguri din pasta de rosii, 2 oua batute si smantana...nu uitati sa scoateti foile de dafin.
Vasul care va merge la cuptor se unge cu unt si se presara pesmet.
Asezam in straturi cartofi taiati felii si compozitia de carne. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
Se bat celelalte doua oua impreuna cu pasta de rosii apoi se toarna peste cartofi, se presara putin pesmet.
Optional se poate rade cascaval peste musaca si pune bucatele de unt.
Se da vasul la cuptor si lasam cam 30-40 minute pana se rumeneste frumos si se incheaga bine musacaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|