Ingrediente
- 2 kg cartofi
- 1 kg carne porc macinata
- 3 oua
- 200 ml smintina
- 140 gr crema de brinza cu smintina delaco
- piper
- boia
- sare
- 1 lingurita vegeta
- 5 catei de usturoi
- 2 ardei galbeni grasi
- 2 cepe potrivite ca marime
- ulei masline
- rosi chery
- frunze patrunjel pentru decor
Mod de preparare
Prima data am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert cu coaja . Apoi am curatat ceapa,usturoiul si ardeiul le-am tocat foarte marunt si le-am pus intr-o tigaie la calit cu uleiul de masline ,am potrivit de sare si piper ,apoi cind s-a calit un picut am adaugat carnea am lasat-o 5 min sa se caleasca impreuna cu ceapa ,ardeiul si usturoiul apoi am adaugat 100 ml apa calduta si am lasat sa fiarba pina a scazut toata apa cca 20 min.
Cartofii dupa ce au fiert am scurs apa si i-am curatat de coaja ,apoi i-am taiat rondele mai grosute sa nu se sfarime (sa aiba si aspect la servit ).
Am potrivit de sare ,piper ,vegeta si un picut de boia (pentru culoare )un picut de ulei de masline, am amestecat cu grija sa nu se farimiteze cartofii .Apoi intr-un vas de iena uns am asezat alternativ :cartofi,carne, cartofi, carne si ultimul strat cartofi .
Ouale le-am batut bine cu un picut de sare apoi am adaugat ;smintina,crema de brinza cu smintina delaco, am amestecat bine cu ouale si apoi am turnat in mod uniform peste cartofi urmind a introduce in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.
Lasam 30 min apoi eu am inchis cuptorul si am mai lasat 10 min sa se rumeneasca .
Si gata pentru a fi servita ..minunata musaca ..
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|