Musaca din vinete ( varianta mea)

Postat de ionela2682 in Mancaruri de legume
5 Oct 2010 | 10630 vizualizari
Musaca din vinete ( varianta mea)

Ingrediente

  • 2-3 vinete de dimensiuni potrivite,
  • 1/2 kg carne tocata amestec,
  • 3 oua,
  • 2-3 lg smantana,
  • cascaval,
  • sare si piper,
  • 1 rosie,
  • 1 ceapa,

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja ( optional,cine vrea le poate lasa cu coaja) se feliaza si se prajesc in ulei pe ambele parti

-ceapa se taie marunt si se caleste si ea in 2-3 lg de ulei iar cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata si rosia taiata cubulete ,se tine pe foc pana scade amestecand din cand in cand

-intr-o cratita se presara pesmet si se insira frumos feliile de vinete peste care se adauga 1/2 din cantitatea de carne in care dupa ce am oprit focul se adauga 1 ou crud si se omogenizeaza ,sarem si piperam,

-se continua cu un alt strat de vinete, carne iar ultimul strat trebuie sa fie de vinete

-se adauge deasupra 2 oua batute cu smantana si se da la cuptor pana se rumeneste frumos,dupa care in ultimele minute se adauga cascavalul si se mai tine in cuptor pana se topeste acesta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din vinete ( varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Postat de RODIMUR

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se...

Citeste continuarea

Conopida cu branza albastra si fistic

Postat de panacris

Conopida cu branza albastra si fistic

Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2010, 16:58
din nou primaa! , imi place grozav merge la favorite
la 05.10.2010, 19:24
Si eu vreau, bine ca nu e decat Mihaela inaintea mea.
la 07.10.2010, 02:30
si eu am ajuns si vreau
la 30.05.2011, 20:42
la 26.02.2012, 18:39
bun, bun

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking