Musaca duo

Postat de Constelatialeu in Porc
28 Mai 2021 | 3395 vizualizari
Musaca duo

Cand nu esti hotarat de care musaca sa faci, o faci duo, adica si cartofi si vinete, astfel rezolvi dilema.

Ingrediente

  • 1,200 kg carne de porc tocata
  • 2 vinete cca 950 g
  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 500 g amestec rosii cu ardei ( conservate asta toamna )
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • cca 50 ml ulei
  • Pentru crusta
  • 4 oua
  • 250 g cascaval
  • 250 g smantana cu 20% grasime

Mod de preparare

Mai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras,  am razuit si cateii de  usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu pasta de rosii. Am pus la incins uleiul intr-un tuci incapator, am adaugat ceapa morcovul si usturoiul, am presarat putina sare si am calit cca 15 min, apoi am adaugat carnea , am amestecat bine si am lasat sa se caleasca inca 15 min, duca care am adaugat amestecul de rosii, ardei si pasta de rosii, blendate. Am micsorat focul si am lasat sa fiarba cca 1 ora pana am obtinut un sos de carne gros, inainte cu 5 min sa fie gata am potrivit de sare si piper. Cat timp sosul de carne era pe foc, am prajit cartofii taiati rondele si vinetele taiate tot rondele. Inainte sa prajesc cartofii si vinetele, am presarat sare peste rondele si am lasat cca 10 min , apoi am sters cu un servet surplusul de apa.In tigaia unde am prajit rondele am pus foarte putin ulei, mai ales la vinete, deoarece ele absorb foarte mult ulei. Am lasat pe un servet atat rondelele de cartofi cat si rondelele de vinete sa absoarba surplusul de ulei, apoi le-am asezat intr-o tava. Am alternat un rand de vinete, unul de cartofi pana am umplut tot fundul tavii. Peste startul de vinete si cartofi am pus sosul de carne, apoi am acoperit cu vinete si catofi, alternand cate un strat de cartofi unul de vinete. Pentru crusta de deasupra am amestecat cascavalul ras, cu 4 oua si samantana, am potrivit de sare si piper. Am turnat sosul obtinut peste musaca. Am bagat tava la cuptor pentru cca 1 ora la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca duo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

Postat de merisor67

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

  Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute. Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti...

Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de timea

Papricas de porc cu galuste

Spalam carnea si o taiem cubulete. Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.  Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu. Punem doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2021, 20:34
la 28.05.2021, 20:40
Bună și dualitatea! Bravoo!
la 28.05.2021, 21:58
la 28.05.2021, 23:02
la 29.05.2021, 10:02
Buna!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking