Ingrediente
- carne tocată amestec (vită și porc) cca. 1000g,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- morcov 1 bucată,
- ulei de măsline,
- sare iodată,
- piper alb proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulcem
- cimbru,
- oregano,
- mărar,
- cartofi albi de Gheorghieni 1000 g,
- mozzarela cca. 250 g,
- ouă de prepeliță 10 bucăți,
- nucșoară,
- bulion Panacris,
- cașcaval Delaco cca. 100 g.
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se taie în bucățele și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 20 de minute la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Ceapa și morcovul, se curăță, se toacă mărunt și se pun la dinstiut în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă carnea tocată, boia de ardei, mărar, cimbru și oregano după gust, lăsându-se la prăjit cca. 10 minute la foc mic.
După ce cartofii s-au fiert, se pasează cu o presă specială sau cu mixerul, se adaugă mozzarela, ouăle de prepeliță, nucșoara, asezonându-se de sare și piper și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. În piureul obținut se adaugă amestecul de carne, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredinetele, se asează într-un vas termorezistent la cuptor, se presară bulionul deasupra, cașcavalul ras și oregano.
Se dă la cuptor ptr cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Se servește fierbinte acompaniată de o salată de sezon!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca talmes-balmes" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|