Muschi de porc impanat la cuptor

Postat de FlaviaD in Porc
14 Sep 2013 | 8441 vizualizari
Muschi de porc impanat la cuptor

Aveam pofta de ceva bun cu mult usturoi de vreo cateva zile. Initial ma gandisem sa prepar carnea la gratar si sa fac un mujdei alaturi. Insa pe moment m-a pleznit inspiratia si m-am decis asupra muschiuletului la cuptor impanat cu usturoi care sa inoate in mult sos de rosii. Ideea se pare ca nu a fost rea deloc fiindca dintr-un kilogram de muschi de porc, doi oameni au dovedit mancarea plus garnitura la o singura masa si amandoi suntem destul de subtirei :D O sa pun ca e doar pentru doua persoane din motive are se subintelege :P

Ingrediente

  • -1 kg de carne de porc
  • -4 rosii coapte bine
  • -1 capatana mare de usturoi
  • -ulei pentru uns tava
  • -mirodenii (sare, maghiran, chilli)

Mod de preparare

Astea fiind spuse, am luat o bucata de un kilogram de muschi de porc pe care am taiat-o in doua si am crestat-o din loc in loc ca sa pot introduce felii subtiri de usturoi. O parte din feliutele de usturoi le-am imprastiat si prin tava, iar cu o parte am impanat carnea.

Apoi am condimentat muschiuletul de porc cu sare, maghiran si chilli si am asezat bucatile de carne intr-o tava pe care am uns-o cu putin ulei pentru wok. Cum am mai precizat, imi place foarte mult uleiul pentru wok fiindca este foarte aromat si mi s-a parut ca s-ar potrivi foarte bine cu felul acesta de mancare. Nu am pus mult ulei fiindca oricum carnea avea sa-si lase grasimea ei, am pus doar cat sa ung fundul tavii si peretii acesteia.

Apoi am luat cateva rosii bine coapte si le-am taiat felii pe care le-am asezat atat in tava cat si pe deasupra celor doua bucati de carne. Am turnat jumatate de pahar de apa si am dat tava la cuptor, la foc mic.

Dupa o ora am, timp in care carnea isi lasase destula zeama care intre timp se evaporase – lucru care a facut carnea sa-si reduca volumul – am scos tava de la cuptor. Rosiile isi facusera treaba fiindca a iesit un sos atat de bun ca ne-am lins pe degete.

Carnea a iesit foarte frageda si rumena, iar gustul, avand in vedere ca am mancat totul la o singura masa asa cum spuneam mai sus, ei bine de gust va veti convinge singuri gatind-o. Ne-a placut atat de mult ca planuiesc cat de curand sa pregatesc din nou acest delicios fel de mancare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc impanat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Muschiulet de porc impanat cu sunca si usturoi cu cartofi noi

Postat de Constelatialeu

Muschiulet de porc impanat cu sunca si usturoi cu cartofi noi

Muschiul de porc il crestam si il condimentam,il lasam 1 ora cu condimentele pe el.Cartofii taiati mai mari unsi cu ulei ,condimentati cu sare,piper si cimbru si ii lasam si pe ei 1 ora.Sunca o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 12:40
bunnnnnn
la 14.09.2013, 15:40
buuuuuuu!
la 14.09.2013, 15:50
la 14.09.2013, 17:28
la 14.09.2013, 19:51

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking