Ingrediente
- -1 kg de carne de porc
- -4 rosii coapte bine
- -1 capatana mare de usturoi
- -ulei pentru uns tava
- -mirodenii (sare, maghiran, chilli)
Mod de preparare
Astea fiind spuse, am luat o bucata de un kilogram de muschi de porc pe care am taiat-o in doua si am crestat-o din loc in loc ca sa pot introduce felii subtiri de usturoi. O parte din feliutele de usturoi le-am imprastiat si prin tava, iar cu o parte am impanat carnea.
Apoi am condimentat muschiuletul de porc cu sare, maghiran si chilli si am asezat bucatile de carne intr-o tava pe care am uns-o cu putin ulei pentru wok. Cum am mai precizat, imi place foarte mult uleiul pentru wok fiindca este foarte aromat si mi s-a parut ca s-ar potrivi foarte bine cu felul acesta de mancare. Nu am pus mult ulei fiindca oricum carnea avea sa-si lase grasimea ei, am pus doar cat sa ung fundul tavii si peretii acesteia.
Apoi am luat cateva rosii bine coapte si le-am taiat felii pe care le-am asezat atat in tava cat si pe deasupra celor doua bucati de carne. Am turnat jumatate de pahar de apa si am dat tava la cuptor, la foc mic.
Dupa o ora am, timp in care carnea isi lasase destula zeama care intre timp se evaporase – lucru care a facut carnea sa-si reduca volumul – am scos tava de la cuptor. Rosiile isi facusera treaba fiindca a iesit un sos atat de bun ca ne-am lins pe degete.
Carnea a iesit foarte frageda si rumena, iar gustul, avand in vedere ca am mancat totul la o singura masa asa cum spuneam mai sus, ei bine de gust va veti convinge singuri gatind-o. Ne-a placut atat de mult ca planuiesc cat de curand sa pregatesc din nou acest delicios fel de mancare :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc impanat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|