Ingrediente
- un muşchi de porc mai măricel (pentru că se va strânge)
- 150 ml vin roşu acrişor
- puţin cimbru
- sare
- chilli
- 100 ml apă
- 4 fire de ceapă verde
- 4 căţei de usturoi
- un cârnăcior mai subţire şi lung
Mod de preparare
Muşchiul de porc eu l-am avut împănat cu puţină grăsime, unchiul meu l-a tăiat aşa. Cu o zi înainte am pus muşhiul la marinat. Am condimentat muşchiul cu sare, chilli şi cimbru iar apoi am turnat vinul peste el. Am acoperit cu folie alimentară vasul şi l-am dat la frigider până a doua zi.
A doua zi am tăiat muşchiul în două dar nu până la capăt. (a se vedea poza). Pe mijloc se pune cârnatul şi ceapa verde curăţată şi spălată. Se împleteşte iar la capăt prinde cu o scobitoare.
Aşezăm în vasul de yena, turnăm vinul în care a stat la marinat, turnăm apa şi mai presărăm puşină sare şi chilli. Usturoiul îl tăiem feliuţe şi-l punem pe lângă muşchi. Se dă la cuptor la foc mic, din când în când se unge cu sos şi se mai învârte. Se lasă până când intră furculiţa uşor în muşchi şi este rumenit frumos.
Se serveşte cu o salată şi un vin bun.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de porc împletit ~300" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (70)
|