Muşchi de porc împletit ~300

Postat de ionix in Porc
28 Dec 2010 | 10075 vizualizari
Muşchi de porc împletit ~300

... este reţeta mea cu nr 300.... :p am vazut la tv o astfel de împletitură...

Ingrediente

  • un muşchi de porc mai măricel (pentru că se va strânge)
  • 150 ml vin roşu acrişor
  • puţin cimbru
  • sare
  • chilli
  • 100 ml apă
  • 4 fire de ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • un cârnăcior mai subţire şi lung

Mod de preparare

Muşchiul de porc eu l-am avut împănat cu puţină grăsime, unchiul meu l-a tăiat aşa. Cu o zi înainte am pus muşhiul la marinat. Am condimentat muşchiul cu sare, chilli şi cimbru iar apoi am turnat vinul peste el.  Am acoperit cu folie alimentară vasul şi l-am dat la frigider până a doua zi.

A doua zi am tăiat muşchiul în două dar nu până la capăt. (a se vedea poza). Pe mijloc se pune cârnatul şi ceapa verde curăţată şi spălată. Se împleteşte iar la capăt prinde cu o scobitoare.

Aşezăm în vasul de yena, turnăm vinul în care a stat la marinat, turnăm apa şi mai presărăm puşină sare şi chilli. Usturoiul îl tăiem feliuţe şi-l punem pe lângă muşchi. Se dă la cuptor la foc mic, din când în când se unge cu sos şi se mai învârte. Se lasă până când intră furculiţa uşor în muşchi şi este rumenit frumos.

Se serveşte cu o salată şi un vin bun.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de porc împletit ~300" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (70)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare

Postat de mirela0911

Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare

Cum se prepara Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi...

Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Postat de Patricia_Iordache_79

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Cum pregatim friptura de porc : Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte. Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2010, 13:58
ooooooooooooooo.........sa-ti mai spun ,sa nu-ti mai spun.............HARNICUTO....................la cat mai multe retete si felicitari!.......ce dai de baut?.................. ..................
la 28.12.2010, 13:59
dupa cum ai scris acolo am crezut ca ai impletit muschiul in 300
la 28.12.2010, 14:01
Medi... da, chiar că eram senzaţională atunci mersic... păi, am de toate... ce vrei?? vin, bere, sucuri cu acid, fresh de portocale, apă minerală, plată??? ŢUICĂ?
la 28.12.2010, 14:02
ah... şi să fie clar... NU am împletit muşchiul în 300... da??? am ajuns la reţeta cu numărul 300
la 28.12.2010, 14:03
3 suteeeeeee,felicitari si la inca vreo 30.000.

Vezi toate comentariile (70)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking