Muschi de vita la tigaie cu cartofi

Postat de silvi0ara in Vita
18 Apr 2010 | 6620 vizualizari
Muschi de vita la tigaie cu cartofi

Ingrediente

  • ·         2 cepe taiate julien ·       
  •   3 fire usturoi verde   ·        
  •  8 cartofi de marime mica sau medie ·       
  •   3 linguri ulei de masline ·       
  •   1 lingura zeama de lamaie ·        
  • 1 legatura marar proaspat ·        
  •  sare si piper dupa gust ·        
  •  un varf de cutit condimente chinezesti cu 10 arome ·       
  •   4 felii de muschi taiat julien ·       
  •   1 lingura sos de soia ·        
  •  1 lingura sos de rodii ·       
  •   1 ligurita ulei de susan ·       
  •   1 lingurita unt ·        
  •  sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-o tava de yana,se pune ceapa taiata julien,cartofii taiati in patru,si usturoiul taiat bucatele.Se stropeste totul cu ulei de masline,sare si piper dupa gust si condimentele chinezesti.Se adauga 100ml apa rece,se acopera tava cu folie de aluminiu se se da la cuptorul incins la 200gC,pentru 1h si 15 minute,pana devin moi.

Dupa ce legumele s-au patruns se pun intr-un castron si se amesteca cu 1 lingura zeama de lamaie(sau otet)mararul  tocat, apoi se mai condimenteaza daca este cazul.

Carne se taie julien,se pune intr-un castron,se adauga  sosul de soia,sosul de rodii,piperul si putina sare.Se lasa la rece pentru 15-30 de minute.

 

Se incalzeste o tigaie tip woc la flacara puternica,se pune uleiul de susan si untul,apoi se adauga bucatile de carne.Se amesteca mereu in tigaie sa se faca carnea pe toate partile.Focul fiind  foarte mare,timpul de gatire este foarte scurt,2-3 minute. Se serveste carnea cu legumele coapte,alaturi de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita la tigaie cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Postat de cristeena20

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Carnea o pregatim si o condimentam inainte cu o zi sau chiar doua. O taiem cubulete si o condimentam cu sare, piper, usturoi pisat (cca 4 catei); dafin, ulei de masline, vin rosu , cimbru...

Citeste continuarea

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Postat de Sylvia

Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill

Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2010, 10:17
ce bine arata grozav 5 furculite
la 19.04.2010, 10:23
5 furculite si de la mine, prezentarea este de chef en cuisine imi place foarte mult sa vad farfurii decorate si dichisite, e adevarat ca e putina munca dar e cu totul alta senzatie cand mananci asa un platou
la 19.04.2010, 10:52
Ai dreptate Sylvia,au mancat ai mei cu pofta felul asta.
Nadina,mersi mult.
la 19.04.2010, 10:58
foarte frumos aranjat totul...
la 19.04.2010, 22:23
Foarte frumos prezentat,Silvioara...................

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking