Muschi file de casa

Postat de Bunica in Mezel de casa
9 Apr 2013 | 18640 vizualizari
Muschi file de casa

Da duminica trecuta,cand a fost emisiunea"Romania te iubesc"si a vazut Matei cum se fac mezelurile a zis ca nu mai mananca mezeluri cumparate.Sa-mi faci tu!zise baiatul.Si Bunica s-a conformat.

Ingrediente

  • o bucata muschi de porc
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • ierburi aromate
  • 400ml. zeama de varza
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura suc de rosii
  • 50 ml. vin
  • o lingurita piper boabe

Mod de preparare

Am luat o bucata muschi de porc,aproximativ 700g.

Se spala carnea,se sterge cu u prosop din hartie si se taie pe lungimea fibrei,subtiid-o cat se poate.

Bucata de carne subtiata se unge cu ulei,sareaza si condimenteaza dupa gust.Eu am folosit condimentele trecute la ingrediente.

Am rulat-o si am lasat-o peste noapte,pentru a se intrepatrunde aromele.

A doua zi dimineata,am rulat-o stras si am legat-o cu ata destul de strans.

Intr-o cratita de 3l.am pus muschiul rulat,zeama de varza,foile de dafin si 400ml. apa.Am fiert la foc potrivit cam 2 ore.

Intr-o alta caratita mai mica am pus vinul, sucul de rosii ,piperul boabe si o parte din compozitia de la fiert .Am bagat-o la cuptor pentru a se rumeni frumos.

Am scos muschiul,l-am pus pe o tava iar deasupra un capac din lemn si o greutate pentru a se presa..Dupa cateva ore ,am luat greutatea,am desfacut ata si a fost tocmai bun de mancat.

Se poate servi si ca fel principal alaturi de o garnitura si o salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi file de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Postat de rocsi_1612

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...

Citeste continuarea

Pizza cu coronita de cabanosi

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza cu coronita de cabanosi

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 13:09
Nu am imagini cu carnea cruda si pregatirea ei pentru ca nu ma asteptam sa iasa atat de bun.
la 09.04.2013, 13:11
Buni ce bun este , imi dai si mieee !!
la 09.04.2013, 13:11
la 09.04.2013, 13:16
wowwww ce bunatate
la 09.04.2013, 13:19
Ma urc in 69 si acum sunt in Drumul Taberii!

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking