Muschiulet de porc cu sos de smantana

Postat de gurita_ta2005 in Porc
3 Aug 2013 | 13221 vizualizari
Muschiulet de porc cu sos de smantana

O reteta delicioasa,m-am inspirat de la xana http://www.bucataras.ro/retete/muschi-de-porc-la-cuptor-cu-sos-de-smantana-si-bacon-48383.html

Ingrediente

  • 1 bucata muschiulet de porc
  • 3 catei de usturoi mari
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb sec
  • cimbru,piper alb,ghimbir

Pentru sos:

  • 3-4 feliute de salam uscat
  • 100 ml smantana lichida
  • boia dulce,ghimbir si cimbru

Mod de preparare

Muschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru stropim cu vinul alb si lasam la frigider cateva ore(eu am lasat-o cam 2 ore).

Muschiuletul il punem intr-ol folie de aluminiu,adaugam si zeama lasata de la marinat ,il inchidem bine si il bagam la cuptor pentru 1 ora.

Se lasa 10 minute si fara folie sa se rumeneasca putin.

Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se odihneasca putin.Dupa care se taie felii.

Pentru sos:

Zeama care ramane de la muschiulet se pune intr-o tigaie,adaugam si salamul taiat fasiute subtiri lasam cateva minute sa se caleasca si adaugam si smantana pentru gatit,adaugam boia dulce,ghimbir si cimbru si lasam putin pe foc,amestecand continuu,la sfarsit se adauga putin marar tocat marunt.

Sosul se pune deasupra feliilor de muschiulet.Se servesc cu garnitura de cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

Postat de rocsi_1612

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile:  Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm.  Intr-un bol amestecam uleiul, sosul teriyaki, boia dulce,...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Postat de andaoana

Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute . Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2013, 22:38
foarte bun!
la 03.08.2013, 22:40
grav de tot)la ora asta
la 03.08.2013, 22:40
elena
la 03.08.2013, 22:41
crisulina in seara asta am papat si mai devreme nu am putut sa postez reteta e de noapte buna)
la 03.08.2013, 22:41
ihiiii)

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking