Muschiulet de vitel in marinata cu mustar

Postat de medioto59 in Vita
25 Ian 2012 | 6064 vizualizari
Muschiulet de vitel in marinata cu mustar

Ingrediente

  • 1 bucata muschiulet de vitel
  • 2 linguri ulei de masline
  • mustar
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb
  • ierburi de provence
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Muschiuletul de vita il spalam, il uscam cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi il taiem in bucati de aproximativ 2-3 cm. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper. Intr-un bol preparam  urmatorul amestec: mustar, ulei de masline, vin, ierburi de provence. Amestecam bine dupa care ungem fiecare bucata cu acest amestec (folosind o pensula) apoi punem intr-un castron bucatile de carne si turnam restul de marinata peste ele. Acoperim castronul cu o folie si lasam la frigider circa 3-4  ore dupa care asezam totul intr-un vas de ceramica.

Curatam usturoiul si il adaugam in vasul pe care urmeaza sa il dam la cuptor. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 1 ora avand grija sa stropim carnea din cand in cand cu sosul din tava iar daca acesta scade mai adaugam apa.Indepartam folia si mai lasam pana cand carnea este bine facuta si rumenita. Se serveste calda alaturi de o garnitura (eu am preferat piure de cartofi cu un sos de rosii) si o salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de vitel in marinata cu mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Vită cu legume a la Robert

Postat de panacris

Vită cu legume a la Robert

Carnea de vită se taie fâșii subțiri. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute. Legumele...

Citeste continuarea

Friptura de vitel cu legume

Postat de eumimi

Friptura de vitel cu legume

  Mai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2012, 17:46
ce-mi place fripturica asta,oare cine o fi "confectionat-o"........mare gospodina,mare modesta............uite de ce este EA pe primul loc.......luati aminte si urmatii exemplul
la 25.01.2012, 18:00
) Medi
la 25.01.2012, 18:05
oooooooooooooooooo.....si imbratisari si pupice si trandafiri dar si tavaleli...........multumesc Inuca mea draga!
la 25.01.2012, 18:06
medioto...da si mie fata, nu papa u tot
la 25.01.2012, 18:18
hai mai Ada ca iti dau.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking