Ingrediente
- 500 g carne amestec
- 1/2 pachet de spaghetti
- 2 oua
- 2 cepe
- 50 gris
- 1 capatana de usturoi
- 3 rosii mari
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu (eu n-am avut ...)
- piper macinat
- boia dulce
- sare sau concentrat de legume
- 4-5 ciuperci marisoare
- frunze de telina
- frunze de patrunjel ptr decor
- 3-4 lg de ulei
Mod de preparare
Se curata , se spala si se taie legumele dupa preferinta (eu am tocat ceapa julienne , ardeiul si usturoiul cubulete si felii , frunzele de telina marunt) si se dau la calit cu putin ulei , condimentandu-se dupa gust ; cand acestea s-au inmuiat , am adaugat si ciupercile spalate , dar nedespielitate tocate felii , continuindu-se calirea . Am adaugat si rosiile fara coaja , taiate rondele . Separat am pregatit ,,Mustatile" astfel : carnea am tocat-o ca ptr sarmale , am adaugat oua , sare si putin piper si grisul ca liant , firele de spaghetti le-am rupt in doua . Am facut turtite din carne , am asezat pe fiecare cateva fire de spaghetti si-am relizat niste ,,acadele" , ca-n poza . Cand au fost facute toate , le-am asezat in cratita cu legume , dar cu mare grija , sa nu se atinga pastele intre ele , dar nici crochetele de carne ... nu-i complicat , doar ca tre' sa avem grija ca focul sa fie destul de mic , sa nu clocoteasca totul si sa rezulte altceva .
Se poate servi "MUSTATA SOTULUI" alaturi de salata de rosii , sau de castraveti murati .
Daca ti-a placut reteta noastra ""MUSTATILE" sotului" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (90)
|