Napolitane cu crema alba si cereale crocante

Postat de laylalala in Dulciuri
16 Apr 2010 | 10431 vizualizari
Napolitane cu crema alba si cereale crocante

Ingrediente

  • 250 gr zahar
  • 200 gr miere
  • 100 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 albusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 125 gr cereale 
  • 2 foi de napolitana

Mod de preparare

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie si se amesteca.Se lasa siropul sa fiarba apoi se ia de pe foc.Intre timp, se bat albusrile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza incet siropul fierbinte, mixand continuu. Se mixeaza totul timp de 10 minute.
Se inglobeaza cerealele.Intr-o tava, se aseaza o foaie de napolitana.Se toarna amestecul cu albusuri si se niveleaza apoi se acopera cu cealalta foaie de napolitana si se preseaza usor.Prajitura se lasa sa stea minim 4 ore intr-un loc uscat si racoros apoi se taie in dreptunghiuri si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema alba si cereale crocante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosele

Postat de Corina33

Gogosele

Faina se amesteca cu praful de sare, coaja de lamaie si cu drojdia. In laptele caldut se topeste untul, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna amestecul peste faina si impreuna cu oul...

Citeste continuarea

Cornuri cu rahat

Postat de mirela0911

Cornuri cu rahat

Se prepara maiaua din putin lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar, 1 lg de faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca timp de 10-15 minute. Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2010, 16:22
Arata grozav ai 5 furculite de la mine iar eu voi incerca reteta asta neaparat.
la 16.04.2010, 16:46
cred ca e un fel de nuga
la 16.04.2010, 18:54
buna ideie chiar am foi de napolitane ,super 5 furuclite
la 01.10.2011, 17:58
super super
la 27.08.2013, 12:23

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking