Napolitane cu crema caramel

Postat de alinutza1983 in Prajituri
28 Oct 2010 | 9908 vizualizari
Napolitane cu crema caramel

Pentru ca de multe ori suntem in criza de timp......trebuie sa gasim solutii :)....( asta daca nu cumva vrem sa renuntam la dulciuri )...

Ingrediente

  • 1 punga foi napolitane
  • pentru crema caramel:
  • 3 oua
  • 150 gr unt 
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • 100 gr nuci taiate mai maricel
  • separat: 3-4 linguri de zahar ce se caramelizeaza, pana ajunge la o culoare aramie ( nu maro!!!, caci va avea un gust amarui )

Mod de preparare

Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet fluid se va turna peste " budinca " despre care vorbeam. La final, in aceasta compozitie se vor pune si nucile , taiate ceva mai grob, si tot acest amestec se lasa putin la racit. Cu aceasta minunatie se acopera uniform foile de napolitana; se aseaza pe o tava si se acopera cu o greutate ptr. cca 3-4 ore! Mai simplu de atat nici ca se poate! Ii multumesc Laurei Sava, de pe site-ul careia am preluat reteta de crema caramel!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...

Citeste continuarea

Prajitura Deliciu pentru cafea

Postat de merisor67

Prajitura Deliciu pentru cafea

Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele. Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 22:59
mi-am amintit imediat de reteta asta facuta de mami meu...asa de buna eradaca-s prima poate primesc o portie
la 28.10.2010, 23:04
bune tare 5f
la 29.10.2010, 11:12
o fi rapid de facut dar e tare buna
la 29.10.2010, 11:31
foarte buna

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking