Ingrediente
- 1 punga foi napolitane
- pentru crema caramel:
- 3 oua
- 150 gr unt
- 200 gr zahar
- 1 esenta rom
- 100 gr nuci taiate mai maricel
- separat: 3-4 linguri de zahar ce se caramelizeaza, pana ajunge la o culoare aramie ( nu maro!!!, caci va avea un gust amarui )
Mod de preparare
Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe aragaz la foc mic si amestecam in c ontinuu, pana cand acest mix se va ingrosa ( va avea textura unei budinci)....intre timp , in alt vas se caramelizeaza cele 3-4 linguri de zahar, iar in momentul cand zaharul este complet fluid se va turna peste " budinca " despre care vorbeam. La final, in aceasta compozitie se vor pune si nucile , taiate ceva mai grob, si tot acest amestec se lasa putin la racit. Cu aceasta minunatie se acopera uniform foile de napolitana; se aseaza pe o tava si se acopera cu o greutate ptr. cca 3-4 ore! Mai simplu de atat nici ca se poate! Ii multumesc Laurei Sava, de pe site-ul careia am preluat reteta de crema caramel!
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|