Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Postat de medioto59 in Dulciuri
26 Mar 2013 | 18445 vizualizari
Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Ingrediente

  • 400 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 300 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote.
Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.Batem cu telul.Adaugam restul de nuca (taiata si eventual prajita )  si zaharul vanilat.Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.Lasam  sa dea in cateva clocote.
Luam de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom dupa gust.Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.
Compozitia trebuie impartita in 3 parti.(ochiometric) 
Prajitura o asamblam pe un platou.Asezam pe platou  prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi  intindem un nou strat de compozitie , inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .Gaaaaaaaaaaaaaata..........am construit astfel prajiturica.
Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.Lasam  sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.
Taiem portii dupa placul fiecaruia si apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fluturasi dulci din aluat cu caramel (de post)

Postat de rhapsody

Fluturasi dulci din aluat cu caramel (de post)

Sirop caramel: 1. Pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie intr-o cratita neaderenta (eu am folosit un tuci) la caramelizat.   2. Cand capata culoare maronie, il iei de pe foc si...

Citeste continuarea

Clatite cu iaurt, cacao si crema caramel

Postat de Corina33

Clatite cu iaurt, cacao si crema caramel

Pregatim prima data aluatul de clatite: se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit se adauga iaurtul si laptele si se amesteca bine. Separat amestecam faina cu cacaua,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2013, 08:28
La tine beau cafeaua
la 26.03.2013, 08:32
Medi, ce farfuriuta frumoasa ai!
la 26.03.2013, 08:36
Vin si eu la o portie, sa ma energizez de dimineata
la 26.03.2013, 08:45
arata super
la 26.03.2013, 08:49
Bune, bune chiar şi la ora asta. Super!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking