Napolitane cu crema de rahat

Postat de rodicamaria in Dulciuri
25 Noi 2011 | 5697 vizualizari
Napolitane cu crema de rahat

Au iesit mai bune decat ma asteptam !

Ingrediente

  • 500 g rahat(intr-o singura culoare,eu am avut galbui)
  • 3 linguri apa
  • 100 g unt
  • zeama de la o clementina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri frisca
  • 2 foi napolitane

Mod de preparare

Se taie bucati mici rahatul(sau se da prin masina de tocat) si se topeste in 3 linguri de apa(intr-o cratita antiaderenta), se ia de pe foc si se adauga untul.

Se amesteca foarte bine dupa care se pune zeama de la clementina.

Se pune acest amestec intr-un castron si se mixeaza bine, dupa care se rastoarna peste o foaia de napolitana(pe partea cu romburi) si se acopera cu cealalta foaie de napolitana(tot cu partea cu romburi spre crema).

Se preseaza bine cu mana si se lasa sa se raceasca, se taie in doua, se toarna peste prima  crema de ciocolata (se topeste o ciocolata amaruie in 2 linguri frisca lichida) si se aseaza a doua parte.

Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema de rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

Postat de merisor67

Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie

Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici. Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao....

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Postat de MotanLaOale

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2011, 21:52
sigur e buna
la 25.11.2011, 21:53
arata foarte bine
la 25.11.2011, 21:55
ce-mi place acesta cema de rahat..noi punem lamaie in ea ,cu tot cu coaja,o dam pe masina de tocat si iese crema acrisoara...o bunatate
la 25.11.2011, 21:56
delicioasa
la 25.11.2011, 22:06

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking