Ingrediente
- 1 conserva naut sau 150 gr naut fiert in prealabil
- 1-2 ardei kapia
- 4-5 rosii bine coapte sau 1 conserva de rosii
- 1 iaurt gras
- 200 ml supa de pui
- 400 gr carne tocata de miel
- 2 oua
- usturoi tocat
- patrunjel verde tocat fin
- cimbru
- boia iute
- sare
- piper negru macinat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Amestecam carnea tocata cu ouale , sare , piper , usturoiul pisat, patrunjel verde tocat si cimbru .
Modelam chiftelute rotunde , mici , pe care le prajim in uleiul incins .Scoatem chiftelele pe o farfurie .Scurgem uleiul ramas printr-o sita si il punem intr-o tigaie curata (daca este prea mult punem mai putin .
Spalam ardeiul si rosiile , le curatam de cotoare si le taiem bucati mai mici . Le punem intr-un robot si le mixam pana obtinem o pasta . In uleiul pe care l-am oprit punem pasta de rosii si ardei , iaurtul si fierbem 5 minute . Adaugam nautul si fierbem in continuare pana incepe sa scada . Potrivim de sare si piper , adaugam boiaua iute si chiftelele cate una .
Lasam sa mai fiarba cateva minute . Servim chiftelele cu sos si iaurt , presarate cu patrunjel verde tocat fin .
Daca ti-a placut reteta noastra "Naut cu sos de rosii si chiftele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|