Nectar de mere cu menta

Postat de Ina in Sirop / Compot
27 Sep 2015 | 6557 vizualizari
Nectar de mere cu menta

Mi-a placut foarte mult nectarul de mere si pere si-am vrut sa mai fac o sarja. Intrucat merele folosite de aceasta data erau cam verzi, m-am gandit sa compensez aroma cu ceva frunze de menta. A iesit o bautura minunata. despre care Costel a zis ca nu exista ceva mai bun in comert :X . Si daca lauda vine din partea lui, inseamna ca e chiar ceva deosebit :x :)))

Ingrediente

  • 2 galeti cu mere
  • 2 manunchiuri cu menta proaspata
  • zeama de la 1 lamaie mare
  • 2 kg. zahar
  • 10-12 litri cu apa

Mod de preparare

Spalam merele si le feliem, indepartand codita si cotorul.  Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute. Cand incepe sa fiarba punem in oala doua manunchiuri cu crengute de menta proaspata. Cand merele sunt fierte, iar in camera miroase a mere coapte si menta, oprim focul . Indepartam crengutele de menta si cu ajutorul unui blender pasam merele obtinand un piure fin pe care-l transferam iar pe foc. Adaugam apa pentru a obtine consistenta dorita , apoi turnam zaharul ( dupa gust ), zeama de lamaie si scortisoara . Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita.

Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .

Depozitam in camara/beci. Se serveste simplu sau in combinatie cu apa minerala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de mere cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Compot de prune

Postat de Ina

Compot de prune

Spalam prunele in mai multe ape reci, frecandu-le  bine cu degetele, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate se pun prune care sa cuprinda cca 3/4 din capacitatea borcanelor , apoi in...

Citeste continuarea

Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri

Postat de Constelatialeu

Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri

Ca sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2015, 21:56
la 27.09.2015, 21:57
Vaaaiii ce de ai facut! Vreau si eu!
la 27.09.2015, 22:00
Mirela, mi-era mila sa las sticlele alea goale ))
la 27.09.2015, 22:08
Astea-s alea de la Metro )))
bravo, Ina! foarte fain ce ai facut. Sa pui deoparte cateva sticle, langa glaseul ala, de-oi veni insetata sa ma racoresc ))
la 27.09.2015, 22:10
pregatesc si cuburi de gheata ))

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking