Ingrediente
- 2 galeti cu mere
- 2 manunchiuri cu menta proaspata
- zeama de la 1 lamaie mare
- 2 kg. zahar
- 10-12 litri cu apa
Mod de preparare
Spalam merele si le feliem, indepartand codita si cotorul. Feliile se pun intr-o oala mare , turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute. Cand incepe sa fiarba punem in oala doua manunchiuri cu crengute de menta proaspata. Cand merele sunt fierte, iar in camera miroase a mere coapte si menta, oprim focul . Indepartam crengutele de menta si cu ajutorul unui blender pasam merele obtinand un piure fin pe care-l transferam iar pe foc. Adaugam apa pentru a obtine consistenta dorita , apoi turnam zaharul ( dupa gust ), zeama de lamaie si scortisoara . Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita.
Turnam nectarul fierbinte in sticle curate, capsam si sterilizam pentru 30 minute intr-o oala cu apa care sa ajunga la 1 cm. sub capac. Lasam sa se raceasca sticlele in apa in care au fiert sau acoperite cu prosoape .
Depozitam in camara/beci. Se serveste simplu sau in combinatie cu apa minerala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de mere cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|