Negresa cu bezea

Postat de ionela2682 in Prajituri
5 Iun 2011 | 64103 vizualizari
Negresa cu bezea

De obicei aceasta prajitura ( preferata mea....)o fac fara glazura dar de data aceasta fiind comanda speciala am facut...

Ingrediente

  • Blat
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar ( mege si 200)
  • Glazura...optional
  • 2-3 lg zahar+1 lg apa
  • 100 g unt
  • 2 -3 lg cacao

Mod de preparare

Blatul:

-se mixeaza bin toate ingredientele de mai sus..fara a le pune intr-o ordine anume

-se toarna in tava cu hartie de copt (20/30 cm)

se coace pana trece testul scobitorii

Bezeaua

-peste albusurile spuma tare adaugam zaharul ....mixam pana se topeste complet

-turnam peste blatu bezeaua.o uniformizam si dam la cuptoe pana capata o culoare frumoasa ( de aceea eu nu mai pun de obicei glazura )

Glazura

-zaharul cu apa se pun pe foc..,dupa ce s-au caramelizat se adauga cacaoa si untul se mai tine cateva secunde

-se toarna peste prajitura scoasa calda din cuptor,

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Negresa

Postat de mirela0911

Desert prajitura Negresa

Intr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja...

Citeste continuarea

Negresa cu ciocolata, visine si bezea

Postat de rocsi_1612

Negresa cu ciocolata, visine si bezea

Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite. Luam bolul de pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2011, 17:35
la 05.06.2011, 17:44
ce frumoasa
la 05.06.2011, 17:45
Ce frumusete
la 05.06.2011, 17:47
arata nemaipomenit!
la 05.06.2011, 17:47
multumesc fetelor!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking