Negresă cu dulceață de piersici și bezea

Postat de panacris in Dulciuri
10 Noi 2014 | 5762 vizualizari
Negresă cu dulceață de piersici și bezea

Delicioasă, doar atât. Și spor la treabă! Mulțumesc Diana_k pentru inspirație! :-*

Ingrediente

  • Pentru blatul de nucă:
  • gălbenușuri 6 bucăți,
  • zahăr tos 100 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • nuci tocate mărunt 100 g,
  • făină albă de grâu 000 350 g,
  • lapte 300 ml
  • fiolă esența de rom 1 bucată,
  • praf de copt 1 plic (10g),
  • pudră de cacao neagră 3 linguri,
  • gem de piersici a la Panacris 1 borcan,
  • Pentru bezea:
  • albușuri 6 bucăți,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • zahăr tos 150 g.

Mod de preparare

Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până își măresc considerabil volumul, se adaugă nuca, apoi făina, praful de copt, romul și la final laptele. Se amestecă ușor, până se înglobează bine toate ingredientele, apoi  se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava cu aluatul obținut  se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru cca. 20 de minute, lăsându-se la copt doar pe jumătate.

Albușurile se bat energic cu un praf de sare, zahărul vanilinat și zahărul tos, până se  obține o spumă compact ca și pentru bezele.

Când blatul este copt doar ușor la suprafața se scoate din cuptor, se unge cu un strat generos de gem de piersici, apoi se  pun albușurile bătute spumă. Cu dosul unei linguri umezite, se fac vârfuri de bezea. Se introduce tava  din nou la cuptor la 150 de grade C, pentru cca. 25 de minute, până ce bezeau se rumenșete ușor.

Spor și poftă bună!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu dulceață de piersici și bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

Postat de RuxyRux

Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza...

Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti - de post

Postat de mirela0911

Desert salam de biscuiti - de post

Intr-o cratita se pune laptele de orez si zaharul. Se transfera oala pe foc si se incalzeste pana se topeste zaharul. Se adauga zaharul cu rom apoi margarina. Se amesteca pana se topeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2014, 19:28
la 10.11.2014, 19:41
yammmm!
la 10.11.2014, 19:41
o nebunieeeeeeeee
la 10.11.2014, 19:42
la 10.11.2014, 20:03

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking