Ingrediente
- Pentru blatul de nucă:
- gălbenușuri 6 bucăți,
- zahăr tos 100 g,
- zahăr vanilinat 1 plic,
- nuci tocate mărunt 100 g,
- făină albă de grâu 000 350 g,
- lapte 300 ml
- fiolă esența de rom 1 bucată,
- praf de copt 1 plic (10g),
- pudră de cacao neagră 3 linguri,
- gem de piersici a la Panacris 1 borcan,
- Pentru bezea:
- albușuri 6 bucăți,
- zahăr vanilinat 1 plic,
- zahăr tos 150 g.
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul până își măresc considerabil volumul, se adaugă nuca, apoi făina, praful de copt, romul și la final laptele. Se amestecă ușor, până se înglobează bine toate ingredientele, apoi se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava cu aluatul obținut se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru cca. 20 de minute, lăsându-se la copt doar pe jumătate.
Albușurile se bat energic cu un praf de sare, zahărul vanilinat și zahărul tos, până se obține o spumă compact ca și pentru bezele.
Când blatul este copt doar ușor la suprafața se scoate din cuptor, se unge cu un strat generos de gem de piersici, apoi se pun albușurile bătute spumă. Cu dosul unei linguri umezite, se fac vârfuri de bezea. Se introduce tava din nou la cuptor la 150 de grade C, pentru cca. 25 de minute, până ce bezeau se rumenșete ușor.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu dulceață de piersici și bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|