Negresa de post

Postat de Sidy in Prajituri
15 Noi 2010 | 7714 vizualizari
Negresa de post

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • 50 g nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3-4 cuisoare pisate
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 50 g margarina
  • esenta de lamaie

Mod de preparare

Stafidele se pun in putina apa cu esenta de rom si praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet. Se amesteca apoi faina cu toate ingredientele .

O tava se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putina margarina. Aluatul il punem in tava si il dam la copt 30-40 minute in cuptorul dinainte incalzit. Se verifica daca este coapta prajitura cu ajutorul scobitorii.

Se prepara glazura amestecand taote ingredientele pe foc. Cand se scoate prajitura ca e gata , se taie felii si se rastoarna peste felii glazura fierbinte. Deasupra se presara nuca de cocos.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2010, 19:01
prima Sidy bravooo chiar cautam retet de ceva dulce
la 15.11.2010, 19:08
excelenta!...cred ca maine o voi executa si eu...
la 15.11.2010, 20:04
foarte bune
la 15.11.2010, 20:48
Yammy!
la 15.11.2010, 22:22
Ce buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking