Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot

Postat de privatelaura in Slow Cooker
16 Mar 2016 | 8365 vizualizari
Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot

Cred ca cel mai simplu, mai gustos si mai ieftin desert de post este negresa. In cazul meu, si cel mai usor de mascat :)))) chiar imi spunea Ela zilele trecute ca "negresele" sunt specialitatea mea. :)))) Insa, prietenul la nevoie se cunoaste, astfel ca am apelat din nou la slow cooker Crock-Pot, stiam deja ca face treaba buna si fara supraveghere. Astfel, am preparat repede compozitia, cateva ingrediente simple, necostisitoare, am pregatit aparatul si i-am comandat o negresa umeda, ciocolatoasa si gustoasa. Desigur, i-am simtit parfumul doar, insa virtual am savurat si eu.  Intrucat a fost prima data cand am copt un aluat la slow cooker Crock-Pot, marturisesc ca am avut oarecare emotii, nestiind clar timpii de gatire, insa acum, pot sa spun ca am capatat experienta si l-am "citit" :))))  

Ingrediente

  • pentru negresa:
  • 2 cani cu sirop de trandafiri (diluat ca pentru consum)
  • 1 cana zahar brut
  • 1/2 cana cu ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri cu cacao neagra
  • un vrf. bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 cani cu faina alba
  • rom
  • pentru glazura
  • 200 gr ciocolata de post
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • fructe de padure

Mod de preparare

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia.

Intr-un castron, amestecam in ordine, siropul de trandafiri, zaharul si uleiul. Adaugam cacaoa si romul. Urmeaza un vrf de cutit de bicarbonat, il stingem cu 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia lichida. Omogenizam, compozitia trebuie sa fie usor moale, dar nu lichida. 

In vasul aparatului, asezam o hartie de copt, turnam compozitia de negresa, acoperim cu capac si selectam functia high, timp de preparare 2 ore.

De la Merisor, am aplicat urmatorul pont, sa sterg capacul de aburii formati, insa dupa ce prajitura a stat la copt 1,30 min.

Dupa terminarea programului, deconectam aparatul slow cooker Crock-Pot, scoatem negresa si o lasam la temperat pe un gratar de bucatarie.

Separat, punem pe foc intr-un vas, 2 linguri de cacao, zahar si o lingura ulei, lasam sa fiarba un pic, adaugam ciocolata de post si lasam sa se topeasca, omogenizam.

Eu am decupat o portie rotunda din negresa, am glazurat-o cu ciocolata si am ornat-o cu fructe de padure.

Este o negresa cu blat umed, deloc inecacioasa si foarte delicioasa datorita si glazurii.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pipote de pui cu dovlecel la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Pipote de pui cu dovlecel la slow cooker Crock-Pot

Se curata de pielite pipotele, se spala bine sub jet de apa rece si se pun in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot, se pune apa cat sa acopere si se seteaza functia High pentru 02:00. Punem...

Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot

Postat de simona72

Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot

Pentru inceput se coc ardeii capia pe o plita. Se pudreaza cu sare, se pun intr-un castron, apoi se acopera cu folie alimentara sau o punga. Se curata de coaja, seminte si cotoare. Se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2016, 12:30
vaaai ce bine arata!!
la 16.03.2016, 12:31
Dau la schimb mancare de fasole cu salata de varza murata
la 16.03.2016, 12:32
Adele, zici bine, ultima parte mai ales...
la 16.03.2016, 12:32
Deyule, v-am adus ca sa va uitati la ea, sa nu va mai uitati la chef Sorin ))
la 16.03.2016, 12:35
Tare faina si desigur de buna ce este nici nu vreau sa ma gandesc :S

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking