Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
26 Noi 2012 | 7338 vizualizari
Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata

V-am adus un desert de post.O prajitura gustoasa, pufoasa si aromata...Nici nu zici ca este de post asa buna este...

Ingrediente

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 375 ml apa minerala
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 240 gr zahar
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 2 linguri coaja de portocala confiata

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa, uleiul , otetul si zaharul. Am mixat la viteza mica pana s-a topit putin zaharul. Faina, cacaoa, budinca de ciocotala le-am trecut prin sita. Le incorporam treptat in bol si avem grija sa nu avem cocoloase. Adaugam praful de sare, bicarbonatul, zaharul pudra cu pastai de vanilie si esenta. La final punem coaja de portocala confiata si amestecam usor cu o lingura pana intreaga compozitie este omogena.

Ungem o tava rotunda cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.

Reglam o temperatura de 170-180 grade si o lasam la copt cam 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim. Pofta buna!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu aroma de rom

Postat de merisor67

Cozonac cu aroma de rom

De precizat este, ca toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu cel putin 1 ora inainte de inceperea prelucrarii lor. Faina trebuie cernuta intr-un vas pentru a deveni...

Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni si frisca

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu capsuni si frisca

Blat: Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, pana acesta s-a topit. Separat am topit margarina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2012, 20:49
Like
la 26.11.2012, 20:52
Super gust de la rom şi portocală
la 26.11.2012, 20:52
tare buna!
la 26.11.2012, 20:54
Ce faine ti-au iesit!
la 26.11.2012, 20:57
harnicuto! Pot sa ma servesc si eu?
..... .......

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking