Noodels cu varza calita

Postat de panacris in Mancaruri de post
15 Mar 2019 | 2218 vizualizari
Noodels cu varza calita

Pentru ca e post, a trebuit să jonglez cu tagliatelle şi am găsit variantă rapidă şi mult mai gustoasă cu Noodels, tăiţeii din orez  Bun, bun, zice Zmeul Mijlociu!  Cred ca poate fi una dintre "retete de post creative");) Simplu şi gustos, dar mai ales săţios! ;) Poftă bună şi spor la treabă! :-*

Ingrediente

  • paste din orez, noodels cca. 400 g,
  • varză creaţă 1 bucată,
  • sare iodată cca. 2 linguriţe,
  • piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriţă,
  • ulei de floarea soarelui cca. 100 ml.

Mod de preparare

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!

Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.

Eu m-am folosit de Laurentiu-Ionel, unul dintre ajutoarele din bucătăria Panacris, MultiCooker-ul de la Phillips! ;) Se setează aparatul pe modul Fry, se pune uleiul, varza, atenţie nesărată, şi se lăsat aparatul să-şi facă treaba, cu capacul deschis, din când în când, se amestecă uşor, ca să nu se prindă de fundul vasului. Când a început să se coloreze, aurească, varza, ușor, se asezonează de sare și piper.

Între timp se pune la fiert apa rece cu puțină sare, într-un vas de cca. 1000 ml. După ce a atins punctul de fierbere, se adaugă pastele din orez, se pune capacul şi se opreşte focul, lăsându-se să se gătească cca. 10 minute.

Apoi se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.

Se amestecă pastele din orez cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.

Se servește caldă sau chiar rece.

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Noodels cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de fasole rosie si porumb, reteta de post

Postat de MotanLaOale

Salata de fasole rosie si porumb, reteta de post

Fasolea se fierbe in oala sub presiune o ora cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se lasa la scurs si racit. Porumbul (congelat) se fierbe 30 minute si se pune la scurs si racit. Caand...

Citeste continuarea

Ostropel de ciuperci pleutorus

Postat de panacris

Ostropel de ciuperci pleutorus

Ceapa, usturoiul și ciupercile su curăță și se toacă mărunt. Ceapa și usturouiul se călesc rapid în pușin ulei și apă. Dupa ce au devenit translucide se adaugă ciupercile tocate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2019, 20:35
bun bun
la 15.03.2019, 20:47
Ce de inodati ai adus...
la 15.03.2019, 20:47
Bune
la 15.03.2019, 20:51
Este o mâncare foarte bună și sățioasă!
la 15.03.2019, 21:06
Bune!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking