Ingrediente
- 1 pachet de taitei noodles
- o mana de nuci caju sau alune de padure
- o mana de muguri de fasole
- putina varza alba ( intr-un final eu nu am mai folosit-o)
- 2 cepe verzi
- 2 ridichi
- 1 ardei mic iute
- 1 lamaie pentru stors sucul
- sos de soya ( eu am folosit sos de soia dulce cu usturoi si ghimbir)
Mod de preparare
Puneti taiteii noodles la fiert intr-o oala cu apa sarata si putin ulei - 5 min-.
Spalati legumele.
Intr-o tigaie, puneti putin ulei si prajiti repede si la foc mic nucile caju sau alunele, cateva secunde, pentru ca se pot arde foarte usor. Lasati la scurs pe un servet. Pastrati uleiul din tigaie.
Intr-un robot de bucataire puneti ceapa verde, ardeiul iute si putin suc de lamaie (daca aveti un cutit bun tocati totul fin). In uleiul unde ati prajit nucile, adaugati amestecul din robot, sosul de soia dupa preferinta si mugurii de fasole. Lasati la gatit la foc mic cca 3 minute. Adaugati taiteii noodles. Invartiti usor cam 1 minut pana se amesteca bine toate ingredientele.
La final presarati cu nuci caju si ridichi proaspete ( si varza alba daca ati ales )
Daca ti-a placut reteta noastra "Noodles thailandezi cu nuci caju si condiment de ceapa verde, ardei iute si muguri de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|