Noodles thailandezi cu nuci caju si condiment de ceapa verde, ardei iute si muguri de fasole

Postat de hanna in Spaghete
30 Iul 2015 | 3554 vizualizari
Noodles thailandezi cu nuci caju si condiment de ceapa verde, ardei iute si muguri de fasole

Am vazut un documentar in care se prezenta de ce taiteii noodles sunt atat de sanatosi; provin dintr-o planta radacinoasa cu o cantitate mai mare de amidon decat cartoful. Prin semi prepararea lor acestia lasa in urma orice urma de amidon, si iau in consistenta atat de multa apa, incat unii taitei noodles sunt complet transparenti. Pentru cina de astazi eu am folosit noodles din ou, pentru ca nu se rup asa usor.

Ingrediente

  • 1 pachet de taitei noodles
  • o mana de nuci caju sau alune de padure
  • o mana de muguri de fasole
  • putina varza alba ( intr-un final eu nu am mai folosit-o)
  • 2 cepe verzi
  • 2 ridichi
  • 1 ardei mic iute
  • 1 lamaie pentru stors sucul
  • sos de soya ( eu am folosit sos de soia dulce cu usturoi si ghimbir)

Mod de preparare

Puneti taiteii noodles la fiert intr-o oala cu apa sarata si putin ulei - 5 min-.

Spalati legumele.

Intr-o tigaie, puneti putin ulei si prajiti repede si la foc mic nucile caju sau alunele, cateva secunde, pentru ca se pot arde foarte usor. Lasati la scurs pe un servet. Pastrati uleiul din tigaie.

Intr-un robot de bucataire puneti ceapa verde, ardeiul iute si putin suc de lamaie (daca aveti un cutit bun tocati totul fin). In uleiul unde ati prajit nucile, adaugati amestecul din robot, sosul de soia dupa preferinta si mugurii de fasole. Lasati la gatit la foc mic cca 3 minute. Adaugati taiteii noodles. Invartiti usor cam 1 minut pana se amesteca bine toate ingredientele. 

La final presarati cu nuci caju si ridichi proaspete ( si varza alba daca ati ales ) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Noodles thailandezi cu nuci caju si condiment de ceapa verde, ardei iute si muguri de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghetti fara gluten cu legume

Postat de timea

Spaghetti fara gluten cu legume

Pastele le punem la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj iar dupa ce s-au fiert le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intr-un wok incins in care am pus putin ulei de...

Citeste continuarea

Spaghete bolognese- reteta video

Postat de Oana

Spaghete bolognese- reteta video

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati usturoiul si morcovul ras si amestecati putin.  Adaugati carnea tocata si lasati sa se inmoaie, amestecand pe toate partile. Adaugati apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2015, 16:22
Superrr!
la 03.08.2015, 13:54
la 03.08.2015, 13:56
la 10.08.2015, 11:34

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking