Noodles thailandezi cu nuci caju si condiment de ceapa verde, ardei iute si muguri de fasole

Postat de hanna in Spaghete
30 Iul 2015 | 3561 vizualizari
Noodles thailandezi cu nuci caju si condiment de ceapa verde, ardei iute si muguri de fasole

Am vazut un documentar in care se prezenta de ce taiteii noodles sunt atat de sanatosi; provin dintr-o planta radacinoasa cu o cantitate mai mare de amidon decat cartoful. Prin semi prepararea lor acestia lasa in urma orice urma de amidon, si iau in consistenta atat de multa apa, incat unii taitei noodles sunt complet transparenti. Pentru cina de astazi eu am folosit noodles din ou, pentru ca nu se rup asa usor.

Ingrediente

  • 1 pachet de taitei noodles
  • o mana de nuci caju sau alune de padure
  • o mana de muguri de fasole
  • putina varza alba ( intr-un final eu nu am mai folosit-o)
  • 2 cepe verzi
  • 2 ridichi
  • 1 ardei mic iute
  • 1 lamaie pentru stors sucul
  • sos de soya ( eu am folosit sos de soia dulce cu usturoi si ghimbir)

Mod de preparare

Puneti taiteii noodles la fiert intr-o oala cu apa sarata si putin ulei - 5 min-.

Spalati legumele.

Intr-o tigaie, puneti putin ulei si prajiti repede si la foc mic nucile caju sau alunele, cateva secunde, pentru ca se pot arde foarte usor. Lasati la scurs pe un servet. Pastrati uleiul din tigaie.

Intr-un robot de bucataire puneti ceapa verde, ardeiul iute si putin suc de lamaie (daca aveti un cutit bun tocati totul fin). In uleiul unde ati prajit nucile, adaugati amestecul din robot, sosul de soia dupa preferinta si mugurii de fasole. Lasati la gatit la foc mic cca 3 minute. Adaugati taiteii noodles. Invartiti usor cam 1 minut pana se amesteca bine toate ingredientele. 

La final presarati cu nuci caju si ridichi proaspete ( si varza alba daca ati ales ) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Noodles thailandezi cu nuci caju si condiment de ceapa verde, ardei iute si muguri de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Spaghete cu perisoare

Postat de MotanLaOale

Spaghete cu perisoare

Din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de perisoare si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac perisoare...

Citeste continuarea

Spaghetti cu carne tocata in sos de rosii

Postat de Dya

Spaghetti cu carne tocata in sos de rosii

Tocam ceapa, ardeiul capia, pe cel iute si usturoiul si le punem la calit in cele trei linguri cu ulei de masline. Cand devin translucide, adaugam carnea tocata si o lasam sa se patrunda bine,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2015, 16:22
Superrr!
la 03.08.2015, 13:54
la 03.08.2015, 13:56
la 10.08.2015, 11:34

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking