Nuci

Postat de madi_marin in Dulciuri
19 Oct 2013 | 6378 vizualizari
Nuci

Mi-am achiziţionat de curând o formă de nuci, iar pentru asta îi sunt recunoscătoare bucătăraşei Laura. Reţete am gasit multe , dar cea cu care am mers la sigur a fost cea a lui Cristi-Bucătar Maniac. Multumesc! Au ieşit foarte bine cojile şi chiar daca am stat un pic pe lângă aragaz, deşi am făcut cantitate mică sut foarte încântată de rezultat şi cu siguranţă le mai fac. Iar în ceea ce priveşte umplutura, parerea mea e că poate varia în funcţie de preferinţe şi …de ce avem prin cămară. Vă învit să le încercaţi!

Ingrediente

  • 1 ou mare
  • 1/4 cană (de 250 ml) ulei
  • 1/4 cană (aceeaşi) zahăr
  • esenţă de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • 1/4 pliculeţ praf de copt
  • făină cât cuprinde

Umplutura:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g ciocolată neagră
  • 30 g unt
  • esenţă de rom
  • cca. 80 - 100 g nuci prăjite şi măcinate fin

Mod de preparare

Se bate oul într-un vas cu uleiul, apoi se adaugă zahărul, coaja de lămâie şi esenţa, apoi se pune praful de copt şi se amestecă totul bine. Se pune făină cernută, puţină câte puţină , până obţinem un aluat molicel, fin şi uşor de modelat.

Se formează biluţe care se coc în forma încălzită în prealabil. De dimensiunea potrivită a biluţelor de aluat ne vom da seama numai în momentul în care coacem câteva. Atunci ne dăm seama cam cât trebuie să fie ca să nu dea pe-afară.

Se coace tot aluatul (nu pot să spun exact câte ies ,pentru că sunt diferite formele, plus cantitatea folosita la o coajă poate fi iar diferită).

Pentru umplutură, se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata,esenţa şi untul. Se amestecă mereu până se obţine o cremă omogenă. Se lasă a răcit şi se adaugă apoi nuca măcinată.

Se umplu cojile cu câte un pic de cremă,apoi se lipesc două câte două şi se tăvălesc prin zahăr pudră.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert rapid cu miere si nuci

Postat de Bucataras

Reteta desert rapid cu miere si nuci

Iata cum se prepara Reteta desert rapid cu miere si nuci: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Rulați foile de plăcintă, taiați-le în felii groase și puneți-le pe o...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2013, 14:12
wow.....ce tare...vreau si eu sa fac
la 19.10.2013, 14:13
la 19.10.2013, 14:14
Tare bune si prezentarea este minunata!!
la 19.10.2013, 14:17
Madi, bravoo! eu nu am avut curaj sa ma apuc de ele
dincolo de faptul ca ti-au iesit super, prezentarea este exceptionala
bravoo, Madi!
la 19.10.2013, 14:19
wow.......de cand nu am mai mancat............mmm.

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking