Nudli cu mere

Postat de laylalala in Dulciuri
1 Sep 2010 | 4279 vizualizari
Nudli cu mere

Ingrediente

  • Pentru Nudli
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 500 gr mere, curatate
  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru pesmet
  • 100 gr zahar
  • 150 gr pesmet
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Pentru pesmet, se caramelizeaza zaharul intr-o tigaie apoi se adauga imendiat peste acesta pesmetul si se amesteca repede.Se mai lasa pe foc pana cand pesmetul se rumeneste usor.Se ia tigaia de pe foc se adauga scortisoara si se lasa deoparte.

Cartofii se fierb in apa cu sare apoi se scurg, se paseaza (dar nu atat de fin ca si pentru un piure) si se lasa sa se raceasca complet.Merele se rad foarte fin si se paseaza pana se obtine o pasta mai groasa.Dupa ce cartofii s-au racit, se amesteca cu pasta de mere scursa (sucul de la mere se pastreaza), ouale, faina, zahar, scortisoara si vanilie.

Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita si se adauga sucul de mere.Dupa ce a dat intr-un clocot, se da focul mai mic si se pun cu lingura bucati din aluatul preparat si se scufunda in apa.Se lasa nudli sa fiarba 15 minute, amestecand usor din cand in cand.

Se scot nudli cu spumiera si se servesc cu pesmetul pregatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nudli cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mug cake- desert la cană cu spumă din Miez de lapte

Postat de diaconta

Mug cake- desert la cană cu spumă din Miez de lapte

Am amestecat faina,sarea,praful de copt si cacaoa. Separat am amestecat oul,zaharul,uleiul si iaurtul. Am pus apoi ingredientele uscate peste amestecul de ou si iaurt. Am adaugat vanilia...

Citeste continuarea

Gogosele pufoase cu iaurt

Postat de Creatsa

Gogosele pufoase cu iaurt

Intr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2010, 22:53
mi se pare interesant, dar pesmetul cu zaharul caramelizat nu e tare , cum se serveste ?
la 01.09.2010, 23:12
Pesmetul facut asa imi place foarte mult tocmai pentru ca se formeaza bucatele crocante de zahar si imi place sa le mananc asa Dar bineinteles ca se poate prepara pesmetul clasic, cu ulei/unt+pesmet+zahar+arome
la 02.09.2010, 12:48

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking