Ingrediente
- 500 g de obrajori de porc
- 3-4 cepe verzi
- 1 catel de usturoi
- cimbru uscat
- 1 lingura faina
- 1/4 l de cidru brut (puteti pune bere)
- 1 lingura de miere
- 1 lingurita de paprika afumata
- sare, piper
- 2 linguri ulei de masline
- 10 g de unt
- verdeata tocata
Mod de preparare
Curatati si spalati legumele.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Dati obrajorii de porc prin faina.
Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o , adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna.
Puneti sare, piper, cimbru uscat si paprika.
Varsati cidrul , adaugati mierea si amestecati.
Am adaugat 100 ml de apa fiarta.
Cand da in clocot , puneti capacul si gatiti la foc potrivit 1h 30-2h.
Eu am gatit la oala minune 35 de minute.
Noroc c-am oprit caci incepea sa se prinda usor pe fund.
Trebuie deci sa verificati si sa adaugati apa.
Am pus intr-o oala noua, am adaugat 50 ml de apa fiarta si gatit inca 5 minute.
Minunati si deliciosi. Ii puteti servi cu cartofi, cu orez, cu salata verde sau cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Obraji de porc in sos de cidru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|