Omleta călătorului

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
29 Aug 2013 | 4259 vizualizari
Omleta călătorului

De fapt e o omletă numai bună când te întorci din vacanțe sau călătorii și găsești în frigider mai nimic pentru un prânz de patru persoane înfometate! ;) Această rețetă intră în categoria ”nimic nu se pierde totul se transformă” ;) Plus că ingredientele, mai puțin ouăle, au călătorit cu noi de la Mangalia la București! ;) Spor la treabă și poftă bună!

Ingrediente

  • ouă 10 bucăți,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui+măsline de la Proemienna ( se găsește la LIDL),
  • cârnați proaspeți prăjiți 3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Ceapa și ardeii se curăță, se taie rondele și se pun la prăjit în puțin ulei, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Când ingredientele au devenit translucide se adaugă rondelele de cârnați prăjite în prealabil ( în cazul nostru au fost preparați pe grătar înainte cu o seară;) , lăsându-se la gătit, acoperit cca. 5 minute la foc mediu. Între timp se bat ouăle energic, cu un praf de sare și piper proaspăt măcinat, apoi se adaugă la amestecul de mai sus și se lasă la prăjit cca. 5 minute, până ce se gătește omleta.

Se servește fierbinte cu pâine neagră și cu castraveți murați de vară sau cu răzătură de brânză. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta călătorului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv chiftelute din carne de porc

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv chiftelute din carne de porc

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa. Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate. Cartofii se curata, se spala si se dau pe...

Citeste continuarea

Vinete cu mozzarela la cuptor

Postat de Ksenya

Vinete cu mozzarela la cuptor

Se taie vanata rondele cam de un centimetru,se presara cu sare si se lasa pentru 30 minute,dupa care se trece sub jet de apa si se lasa la scurs .Dam drumul la cuptor la 180 grade.Pregatim o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2013, 14:52
Buna tare:-)
la 29.08.2013, 14:53
O bunatate...carnati proaspeti,kapia...exact pe gustul meu
la 29.08.2013, 14:59
Se poate consuma si fara paine ? mi-ar placea maxim si nu prea-s calatoare
la 29.08.2013, 15:05
buna buna
la 29.08.2013, 15:07
Foarte buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking