Omleta cu ceapa verde,bacon si polenta (mamaliga )

Postat de Ica_mama in Aperitive / Garnituri
30 Oct 2013 | 4592 vizualizari
Omleta cu ceapa verde,bacon si polenta (mamaliga )

O combinatie de gusturi excelenta.

Ingrediente

  • Ingrediente omleta:
  • 2 oua proaspete
  • 100 gr. bacon
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • 20 gr. branza rasa
  • 1 lingura smantana
  • Ingrediente polenta (mamaliga)
  • 1/2 litru de lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 15 gr.unt
  • 125 gr. malai grisat

Mod de preparare

Mod de preparare omleta:

Intr-o tigaie prajim feliile de bacon pe ambele parti ,pana devin maroniu deschis.

Dupa ce s-au prajit, le punem separat pe farfurie.

Separat ouale, smantana,sarea ,piperul si ceapa verde, le amestecam cu furculita si le turnam la prajit,in tigaia in care am prajit si baconul.

Cand este gata ,se pune  pe farfurie langa bacon si deasupra presaram branza rasa .

Se poate servi cu polenta (mamaliga ).

Mod de preparare polenta (mamaliga)

Intr-o oala de doi litri ,punem laptele la fiert,sarea si untul.

Cand incepe sa fiarba ,adaugam in ploaie faina de malai.

Dupa ce am adaugat faina si da din nou in clocot,lasam sa fiarba la foc minim aproximativ 5-6 minute amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.

 

 



Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu ceapa verde,bacon si polenta (mamaliga )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre

Postat de panacris

Tort aperitiv cu cremă de brânză, somon și icre negre

Prepararea cremei de brânză cu somon: Crema de brânză se amestecă cu untul la temperatura camerei, până se omogenizează. Apoi se adăugă smântâna,...

Citeste continuarea

Pogaci cu jumari

Postat de andaoana

Pogaci cu jumari

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute . Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2013, 13:15
la 30.10.2013, 13:19
Vladimir multumesc
la 30.10.2013, 13:36
la 30.10.2013, 14:08
Andreea multumesc
la 30.10.2013, 14:15
ce bine arata !!!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking