Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde

Postat de panacris in Mancaruri de legume
13 Iun 2020 | 1883 vizualizari
Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde

Ehhheeei, specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate ;) Nu am considerat, până acum, că e ceva special, dar dând timpul înapoi, mi-a dat seama, că de fiecare dată, omleta de weekend e mereu altfel, adică, în afara ingredientelor de bază: ouă și ulei,  are ingrediente variate și versatile ;)  Daaaa și sâmbăta, mereu fac o revizie în frigider, încerc să reciclez "resturile de mâncare" ;)  Așa că m-am hotărât să vă aduc Omleta de Weekend nr. 1 ;)   Vor urma omlete fără număr, fără număr! ;)

Ingrediente

  • Ouă 8 bucăți,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Ardei gras verde ½ bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Friptură de pui cca. 100 g,
  • Cârnat gros afumat 1 bucată.

Mod de preparare

Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt.

Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.

Friptura de pui și cârnatul, mărunțite se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu.

Apoi se adaugă ouăle, bătute, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.

Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Postat de oanapl

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele. Se încinge o cratiță cu 2 linguri de...

Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu spätzle

Postat de Corina33

Mancarica de mazare cu spätzle

Ceapa, ardeiul si morcovii se curata se spala si se toaca, morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o cratita incapatoare. Dupa 4-5 minute se adauga mazarea si apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2020, 18:39
Buna omleta!
la 13.06.2020, 19:02
Ne place!
la 13.06.2020, 19:07
la 13.06.2020, 21:59
la 13.06.2020, 23:03
Ce omuleta ai facut

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking