Ingrediente
- Ouă 8 bucăți,
- Ceapă verde 4 fire,
- Ardei gras verde ½ bucată,
- Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Friptură de pui cca. 100 g,
- Cârnat gros afumat 1 bucată.
Mod de preparare
Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt.
Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
Friptura de pui și cârnatul, mărunțite se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu.
Apoi se adaugă ouăle, bătute, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.
Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|