Omleta cu spanac- de la 2 ani

Postat de Oana in Mancare copii
2 Mai 2009 | 10946 vizualizari
Omleta cu spanac- de la 2 ani

Este ideala pentru micul dejun si foarte sanatoasa. Omleta o vom coace in tigaie de teflon, cu foarte putin unt.

Ingrediente

  • 2 oua
  • o mana de spanac proaspat oparit sau congelat
  • 2 linguri cu smantana
  • 1 lingurita cu faina
  • 50 g unt
  • 50 g cascaval
  • sare
  • nucsoara

Mod de preparare

Mai intai calim spanacul tocat marunt in jumatate din cubuletul de unt, il condimentam cu sare si putina nucsoara. Il lasam pe foc pana scade zeama. Il punem intr-un bol si il amestecam cu cascavalul ras.

Separat batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam cu smantana si faina, dupa care amestecam cele doua compozitii.

In tigaia de teflon topim restul de unt si apoi adaugam compozitia cu oua. Cand omleta este facuta pe o parte, o intoarcem, asezam spanacul pe jumatate din omleta si apoi pliem in doua, cu mare atentie, sa nu se rupa. Mai lasam foarte putin la rumenit.

Se serveste calda cu rosii proaspete si masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu spanac- de la 2 ani" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua ochiuri in cuib de cartofi cu cascaval

Postat de merisor67

Oua ochiuri in cuib de cartofi cu cascaval

Ca ingrediente la piure, in afara de cartofi am folosit: lapte, unt, busuioc. Amestecam piureul de cartofi cu cascavalul ras, patrunjel tocat si o parte din pesmet, atat cat sa nu se lipeasca...

Citeste continuarea

Branzoaice umplute cu mere

Postat de mirela0911

Branzoaice umplute cu mere

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2009, 19:51
Vai de mine,Oana,salivez uitandu-ma la ea!Nu stiu daca mi-ar iesi chestia cu impachetatul1
la 16.05.2009, 21:17
Ei, nu-i greu! e senzationala, poate mai fac si eu curand
la 28.02.2010, 14:49
arata senzational, o vom devora, cu siguranta
la 28.02.2010, 20:16
E suuper buna!Pofta mare!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking