Orez cu anghinare

Postat de lilik in Aperitive / Garnituri
18 Ian 2011 | 6879 vizualizari
Orez cu anghinare

Ingrediente

  • 6 bucati anghinare
  • 2 pahare cu orez(pahar de plastic)
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 2-3 linguri de parmezan
  • 8-9 pahare cu apa(depinde de orezul fiecaruia)

Mod de preparare

Curatam anghinarea si o taiem feliute.

Punem ceapa si usturoiul tocate marunt la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem anghinarea si o lasam 1-2 minute apoi stingem cu vin.

Lasam sa se evapore vinul si punem orezul,il calim putin si punem apa.

Lasam sa fiarba timpul necesar orezului,potrivim de sare si piper,iar cand il dam deoparte punem parmezanul si amestecam.

Servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu anghinare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Postat de rocsi_1612

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin....

Citeste continuarea

Anghinare cu broccoli si orez

Postat de monicamarton

Anghinare cu broccoli si orez

Curăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia, orezul. Curăţaţi anghinarea de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2011, 10:58
imi place
la 18.01.2011, 11:13
Nu am folosit anghinare mi se pare complicat de curatat /
la 18.01.2011, 11:32
Am imbatranit , dar anghinare n-am vz nici pe piata si nici in market , doar in farmacii ptr ceaiuri ... de auzit , auzeam la bunicu' , cand era suparat ...
Cred ca-i bun ...
la 18.01.2011, 12:19
Interesant,nu folosesc anghinare.Cred ca e delicioasa,super Lili
la 18.01.2011, 13:22

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking