Orez cu lapte, merișoare și mandarine

Postat de panacris in Dulciuri
21 Apr 2013 | 3060 vizualizari
Orez cu lapte, merișoare și mandarine

Un dulce clasic, de care am fugit mereu!;) Pentru mine prea simplu, e prea complicat=)) Dar cred că de data asta mi-a reușit!;)

Ingrediente

  • orez cu bob rotund cca. 500 g,
  • apă cca. 300 ml,
  • lapte cca. 1000 ml,
  • zahăr vanilnat 2 plicuri,
  • zahăr tos 6 linguri,
  • merișoare,
  • dulceață de merișoare.
  • sirop de soc,
  • compot de mandarine,
  • praf de scorțișoară.

Mod de preparare

Orezul se alege, se pune la fiert într-o oală cu fund dublu, sau ceaun cu apă și un praf de sare. După ce s-a evaporat apa, se adaugă laptele, zahărul vanilinat, zahărul tos și se lasă la fiert cca. 20 de minute la foc mic. După ce s-a terminat fierberea, se adaugă zeama de la compot și cca. 3-4 linguri de sirop de soc, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate aromele. Se pune orezul în forme și se ornează, cu merișoare și mandarine, praf de scorțiloară, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte, merișoare și mandarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Inghetata cremoasa cu dulce de leche

Postat de ela

Inghetata cremoasa cu dulce de leche

Conserva de lapte condensat o pinem intr-o oala adanca si turnam peste ea apa cat sa depaseasca capacul conservei cu cateva degete. Punem la foc mic si lasam 3ore sa fiarba (eu am lasat mai putin...

Citeste continuarea

Galaktoboureko 2

Postat de doralinda72

Galaktoboureko 2

Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 19:02
De cand n-am facut orez cu lapteeee!
la 21.04.2013, 19:03
Arata supeeerb! Si ce culoare minunata are dulceata!
la 21.04.2013, 19:06
tare, tare bun desertul tau!
la 21.04.2013, 19:13
la 21.04.2013, 19:18
Vreau si eu un castronel! A mai ramas de la zmei?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking