Orez cu lapte, merișoare și mandarine

Postat de panacris in Dulciuri
21 Apr 2013 | 3049 vizualizari
Orez cu lapte, merișoare și mandarine

Un dulce clasic, de care am fugit mereu!;) Pentru mine prea simplu, e prea complicat=)) Dar cred că de data asta mi-a reușit!;)

Ingrediente

  • orez cu bob rotund cca. 500 g,
  • apă cca. 300 ml,
  • lapte cca. 1000 ml,
  • zahăr vanilnat 2 plicuri,
  • zahăr tos 6 linguri,
  • merișoare,
  • dulceață de merișoare.
  • sirop de soc,
  • compot de mandarine,
  • praf de scorțișoară.

Mod de preparare

Orezul se alege, se pune la fiert într-o oală cu fund dublu, sau ceaun cu apă și un praf de sare. După ce s-a evaporat apa, se adaugă laptele, zahărul vanilinat, zahărul tos și se lasă la fiert cca. 20 de minute la foc mic. După ce s-a terminat fierberea, se adaugă zeama de la compot și cca. 3-4 linguri de sirop de soc, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate aromele. Se pune orezul în forme și se ornează, cu merișoare și mandarine, praf de scorțiloară, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte, merișoare și mandarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri mari si moi cu portocala

Postat de timea

Fursecuri mari si moi cu portocala

Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt....

Citeste continuarea

Biscuiti cu cafea

Postat de rhapsody

Biscuiti cu cafea

1. Pune intr-un bol 250 g faina. 2. Pune zaharul in cafeaua preparata si amesteca pana cand se dizolva. 3. Toarna cafeaua peste faina din bol, adauga uleiul de palmier, sarea, cafeaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 19:02
De cand n-am facut orez cu lapteeee!
la 21.04.2013, 19:03
Arata supeeerb! Si ce culoare minunata are dulceata!
la 21.04.2013, 19:06
tare, tare bun desertul tau!
la 21.04.2013, 19:13
la 21.04.2013, 19:18
Vreau si eu un castronel! A mai ramas de la zmei?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking