Orez cu lapte pane

Postat de madi_marin in Prajituri
13 Feb 2010 | 9579 vizualizari
Orez cu lapte pane

Mi+era pofta de ceva dulce. As fi mancat un orez cu lapte, dar nu asa...oricum. Si am inventat asta....

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 5 linguri cu lapte praf
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cu zahar
  • Pentru pane
  • 2 oua
  • 6 linguri cu lapte
  • 4 linguri cu faina
  • 1 lingura cu zahar
  • scortisoara
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se pune orezul spalat la fiert. Cand e gata se da de pe foc si se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si laptele praf. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5 minute. Se da la racit intr+o tava, ca apoi sa se poata taia formele dorite mai usor.

Se prepara paneul din ouale batute bine cu lapte si zahar, apoi se pune 1 lingura cu faina.

Bucatile de orez cu lapte (cuburi sau triunghiuri) se dau prin faina ramasa, apoi prin amestecul de ou si la urma prin pesmetul amestecat cu scortisoara. Se prajesc pana se rumenesc frumos.

Se servesc cu smantana, dulceata sau un amestec din amandoua ( eu am avut smantana cu peltea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ficatei de pasare pane

Postat de cristeena20

Ficatei de pasare pane

Pregatim ficatelul : eu am folosit ficatel de curcan. Il taiem in jumate si il condimentam cu sare, piper, usturoi si turnam putin lapte si vin alb. Il lasam la marinat cca 2 ore in frigider,...

Citeste continuarea

Creveti pane cu orez brun si fasole verde

Postat de Oana

Creveti pane cu orez brun si fasole verde

Orezul brun se spala bine in mai multe ape si se fierbe in 600 ml apa cu sare. Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se umfle se acopera vasul si se lasa la foc mic pana se evapora apa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2010, 20:04
wow madi tu ai gandit asta? supeeeeer oare se poate face si sarata?
cu ceapa, paprika intre orez...ca un schnitzel?
mai ce idee, bravo , o pun la favo!
la 13.02.2010, 20:18
mi-a venit ideea asta....nu stiu de unde....ma gandeam sa nu fie orezul cu lapte prea banal...... cred ca se poate face si varianta sarata, de ce nu...e chiar interesanta ideea.....la asta nu m-am gandit...
la 13.02.2010, 20:19
interesant si bun,bun
la 13.02.2010, 20:23
da e bun? cum e textura de fapt ca o budinca de orez si apoi prajita? nu se intareste?
la 13.02.2010, 20:25
pai orezul cu lapte e moale, iar invelisul crocant....cu sos mai ales e foarte bun...,,snitelul,, asta...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking