Creveti pane cu orez brun si fasole verde

Postat de Oana in Fructe de mare
30 Mar 2012 | 7426 vizualizari
Creveti pane cu orez brun si fasole verde

Ingrediente

  • Pentru creveti pane:
  • 300 g cozi de creveti proaspeti
  • un ou
  • faina
  • sare
  • marar uscat
  • 2 linguri de lapte
  • pesmet
  • Pentru garnitura de fasole:
  • 200 g fasole verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • si 200 g orez brun

Mod de preparare

Orezul brun se spala bine in mai multe ape si se fierbe in 600 ml apa cu sare. Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se umfle se acopera vasul si se lasa la foc mic pana se evapora apa. Se opreste focul si se mai lasa acoperit 15 minute. Se potriveste de sare. Optional, se poate adauga un cubulet mic de unt.

Crevetii se curata de crusta si de vena neagra, se spala si se scurg bine, apoi se usuca cu un servet de hartie. Se pregateste o compozitie din ou batut, faina, si lapte, putin mai groasa ca smantana. Se asezoneaza cu sare si marar uscat. Se amesteca crevetii in compozitie, apoi se prajesc in ulei incins, dandu-i mai intai prin pesmet. Se scurg pe un servet de hartie si se pastreaza la cald.

Fasolea verde se fierbe 5 minute in apa clocotita cu sare. Se scurge apa, se clateste cu apa rece din belsug si se scurge bine. Se adauga uleiul de masline, usturoiul maruntit si sare dupa gust si se soteaza 2-3 minute la foc mic.

Se aseaza pe un platou crevetii alaturi de orez si fasole verde, un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti pane cu orez brun si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez

Broccolli se pune la fiert in apa clocotinda cu sare. Nu se pune capac. Se fierbe cateva minute cat se patrunde usor [ daca este congelat a fost preparat partial ] . Se scurge...

Citeste continuarea

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Postat de gurita_ta2005

Calamari prajiti in ulei de masline cu usturoi

Calamarii se spala bine, daca inelele sunt prea mari, se taie in bucati mai mici si se pun pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa. Intr-un wok punem ulei de masline, un catel mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2012, 21:06
prima servita
la 30.03.2012, 21:16
bun bun
la 30.03.2012, 21:32
bun
la 30.03.2012, 21:34
ce bine arata
la 30.03.2012, 21:48
yammy as manca si eu putin

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking